Over Leo van der Heijden


Even voorstellen

Mijn naam is Leo van der Heijden en na ruim 35 jaar bij de Rabobank en enkele dochtermaatschappijen gewerkt te hebben, ben ik gestart met mijn eigen bedrijf LvdH Consultancy op Maat. Ik heb bij de Rabobank diverse functies verricht, zowel in de particulieren- als de bedrijvensector.

 

De laatste 10 jaar ben ik als senior bedrijfsanalist werkzaam geweest bij FGH Bank, de vastgoedbank behorende bij Rabobank Vastgoedgroep. De hoofdtaak van een bedrijfsanalist is het opstellen van uitgebreide financiële analyses voor de directie en kredietcommissies van de top 50 grootste vastgoedrelaties van FGH Bank en Rabobank. Hiervan lag de nadruk op het doorgronden van de cashflowposities, solvabiliteit en rentabiliteit. Daarnaast behoorde ook het opstellen van financiële analyses van huurders, veelal grote (inter)nationale ketens, tot mijn takenpakket.

 

Ik ben met name gespecialiseerd in financiële analyse met betrekking tot de branches vastgoed, modeketens, financiële dienstverlening en transportsector. Verder verzorgde ik als docent jaarlijks een cursus financiële analyse voor nieuwe revisie- en kredietanalisten van de bank. Daarnaast heb ik ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van reorganisaties en cao ontwikkelingen.

 

Vanaf 2005 was ik namelijk ook actief als secretaris van de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad van Rabo Vastgoedgroep en FGH Bank. Als dagelijks bestuur (DB) ben je sparringpartner van de directie FGH Bank en de hoofddirectie Rabo Vastgoedgroep, en ook ben je intensief betrokken bij reorganisatieontwikkelingen. Dit middels het geven van gevraagde en ongevraagde adviezen op gebied van organisatieontwikkelingen en het toetsen van advies- en instemmingsaanvragen, o.a. de integratie van FGH Bank in Rabobank in het  kader van 'One Rabobank'.

 

Verder behoort het toetsen en begeleiden van implementatie van organisatieveranderingen, zoals invoering van het nieuwe werken, tot dit takenpakket. Ik heb als secretaris van de Rabo Vastgoedgroep vele contacten opgedaan met de vakbonden en ik was binnen het DB het aanspreekpunt voor de vakbonden en alle ontwikkelingen ten aanzien van Wet werk en zekerheid (Wwz). 

 

Lees meer over mijn diensten >>