Financieel advies


Financieel advies voor bedrijven

Als eigenaar/directie van uw bedrijf heeft u met enige regelmaat te maken met belangrijke investeringsvraagstukken dan wel overige besluiten met mogelijk (grote) financiële gevolgen voor uw bedrijf. Uiteraard bespreekt u dit met uw accountant, maar ik kan me voorstellen dat u uw plannen ter toetsing wil voorleggen aan een derde onafhankelijke deskundige adviseur. Op dat gebied bent u bij mij aan het juiste adres. Ik ben van mening dat dienstverlening als persoonlijk maatwerk te kwalificeren is en duidelijk afgestemd dient te zijn op de specifieke situatie van de ondernemer en zijn bedrijf. 

 

Voor de volgende zaken kunt u bij mij terecht:

  • Verzorgen van een financiële scan van uw bedrijf: doorgronden van de financiële positie van uw bedrijf, mede in relatie tot branche- en economische ontwikkelingen.
  • Financieel doorrekenen van uw investeringsplannen: toetsen op haalbaarheid en vaststellen van overige financiële en arbeidsrechtelijke gevolgen. 
  • Het begeleiden en opstellen van financieringsaanvragen voor bankiers dan wel overige zakenpartners.
  • Het begeleiden en financieel doorrekenen van geplande reorganisaties (afslanking van uw bedrijf dan wel verkoop van bedrijfsonderdelen).
  • Het verzorgen van financiële rapportages voor vaststelling van de financiële gegoedheid van uw (nieuwe) zakenrelaties en overige debiteuren.
  • Het opstellen van ondernemingsplannen. 

Persoonlijke ontzorging van de ondernemer staat centraal bij mijn dienstverlening. Dit onder meer middels een persoonsgerichte benadering en een pragmatische aanpak met korte beslislijnen. Een aanpak waarin u als ondernemer uzelf zal herkennen. U kunt al uw (financiële) vraagstukken aan mij als deskundige voorleggen, en ik zal uw plannen objectief beoordelen op haalbaarheid en voorzien van advies.  

 

Middels een eerste kennismakingsgesprek zal ik de behoefte van u als ondernemer en uw bedrijf in kaart brengen, waarbij uw inbreng en wensen centraal zullen staan. U ontvangt vervolgens een plan van aanpak die we gezamenlijk uitvoerig doorspreken.